5 Mayıs 2012 Cumartesi

Keşke


Küçükken çocuklara öğretilmesi gereken en önemli husus keşke söylemidir hatta bu sıcağa dokunmayı ya da makasla oynamayı sollamalı mümkünse zihinlere çatal iğnelerle tutturulmalıdır.

Keşke demek cıss kategorisine girmeli,çocukların ulaşamayacağı bir yere konulmalı ve söylendiğinde can yaktığı hatta birçok kişinin teninde iz bıraktığı tüm milletlerce benimsenmelidir. Tüm senaryolarda kötü karakter olmalı ve söylendiğinde çeşitli hurafelerle dillerde tutukluluk etkisi yaratmalıdır. Bu sırada da iyi ki her yılın öne çıkan eylemi olup , keşkeyi ört bas edip , küflenmiş bir paspasın altına saklamalıdır.
Keskin görüntüsüyle can yakan bu kavram dar ağacında sallandırılmalı tüm geçmişe ibret aldırılmalıdır. Tüm zaman kiplerini bir kenarda inleterek kullandığım gereklilik kipi ile keşke bağıntısı yalnızca kötümser bir ilişki taşırken de tüm kuruntular yontulmalı tüm toplumlar ırkçılık gözetmeden eleştirilmeli keşke ifadesine karşı önlem alınamayan bir antikor bütün bedenlerde salgılanmalıdır . Ve her inatçı keşke için avuç avuç dualar okunurken öylece ağlanmamalıdır. İyi ki naralarıyla biraz göz yumulmalıdır...

Senem Metin

0 yorum:

Yorum Gönder